Schilder & Tekenlessen

Programma 2020

I.v.m. de huidige coronamaatregelen kunnen er op dit moment geen workshops en cursussen plaatsvinden.

Met de Adarte CreaCard kun je een aantal schilder & tekenlessen plannen naar keuze. Tevens worden de tarieven voordeliger naarmate je meer data reserveert. Kijk hier voor meer informatie over de Adarte CreaCard.

Heeft u zich ingeschreven en wilt u weten wanneer de lessen plaatsvinden?

Olieverf Fijnschilderen & Realisme

Docente(s): Ada, Monique en Joost

Cursisten leren de basistechnieken van het gebruik van olieverf. Meer en meer wordt het klassieke olieverf ‘fijnschilderen’ weer gewaardeerd en toegepast. Er wordt aandacht besteed aan het schetsen van realistische voorstellingen als stillevens, landschappen, portretten. Daarbij leert men o.a. door kleurgebruik, mengen, glaceren, licht- en schaduwtechniek het stapsgewijs uitwerken van een onderwerp tot zeer fijne nuances en details.

Acrylverf / Diverse Technieken

Docente(s): Ada, Monique en Joost

Een zeer creatieve cursus voor wie in brede zin wil (leren) werken met acrylverf. De cursus is niet stijl- of themagebonden. Er wordt aandacht besteed aan het maken van de schets/compositie d.m.v. het voorbewerken van het canvasdoek met materialen als papier, karton, textiel, zand en structuurpasta’s. In vervolgtrajecten worden naast structuurpasta’s zand en papier tevens bijzondere materialen gebruikt als zilverfolies, glasparels, iriserende en metallic verven.

Prijzen met Adarte CreaCard

Introductieles (eenmalig) € 15,00 ter kennismaking, uitleg en klein schilderijtje maken in olie- of acrylverf.

Aanschaf extra lessen na 8 lessen: € 20,00 per les (in zelfde seizoen)

Tekenen met pen en grafietpotlood

Docente(s): Ada, Monique en Joost

Cursisten leren de fijne technieken en vaardigheden van het werken met inkt en grafiet- en kleurpotlood. Met het leren kijken naar vorm, perspectief, structuur en karakter van onderwerpen en het leren gebruiken van diverse tekenmaterialen als grafietpotloden, tekenpen en fineliner wordt snel een verrassend resultaat verkregen.

Prijzen met Adarte CreaCard

Introductieles (eenmalig) € 15,00 ter kennismaking, uitleg en 1e tekening maken als try-out.

Aanschaf extra lessen na 8 lessen: € 15,00 per les (in zelfde seizoen)

De lessen vinden plaats in gecombineerde vorm op alle groepen in een twee-wekelijks lesschema. Per groep bieden de cursussen plaats aan 4 tot max. 6 deelnemers. Wij adviseren tijdig aan te melden om verzekerd te zijn van een plaats.

Het gebruik van teken- en schildersmateriaal (met uitzondering van canvas doeken) is bij de cursusprijs inbegrepen, alsmede koffie, thee en traktaties. Eigen canvas doeken of schilderijen waarop men wil werken tijdens de lessen kunnen desgewenst worden meegebracht of tegen gereduceerde prijs worden geleverd op aanvraag. Meerdere doekformaten en kwaliteiten, alsmede tekenmaterialen zijn, uit voorraad of op bestelling, bij/via Adarte verkrijgbaar.