Ambachtelijk, Stijlvol & Creatief

Patrimoniumlaan 10

3904 AD Veenendaal

0318-668180

Volgens openingstijden

info@adarte.nl

Altijd bereikbaar

Schilder & Tekenlessen

Programma najaar 2020

Heeft u zich ingeschreven en wilt u weten wanneer de lessen plaatsvinden?

Olieverf Fijnschilderen & Realisme

Docente(s): Ada en Monique

Cursisten leren de basistechnieken van het gebruik van olieverf. Meer en meer wordt het klassieke olieverf ‘fijnschilderen’ weer gewaardeerd en toegepast. Er wordt aandacht besteed aan het schetsen van realistische voorstellingen als stillevens, landschappen, portretten. Daarbij leert men o.a. door kleurgebruik, mengen, glaceren, licht- en schaduwtechniek het stapsgewijs uitwerken van een onderwerp tot zeer fijne nuances en details.

Acrylverf / Diverse Technieken

Docente(s): Ada en Monique

Een zeer creatieve cursus voor wie in brede zin wil (leren) werken met acrylverf. De cursus is niet stijl- of themagebonden. Er wordt aandacht besteed aan het maken van de schets/compositie d.m.v. het voorbewerken van het canvasdoek met materialen als papier, karton, textiel, zand en structuurpasta’s. In vervolgtrajecten worden naast structuurpasta’s zand en papier tevens bijzondere materialen gebruikt als zilverfolies, glasparels, iriserende en metallic verven.

Tekenen met pen, grafietpotlood en pastelkrijt

Docente(s): Ada en Monique

Cursisten leren de fijne technieken en vaardigheden van het werken met inkt en grafiet- en kleurpotlood. Met het leren kijken naar vorm, perspectief, structuur en karakter van onderwerpen en het leren gebruiken van diverse tekenmaterialen als grafietpotloden, tekenpen en fineliner wordt snel een verrassend resultaat verkregen.