Workshop Agenda

Op deze pagina vind u informatie over ons workshopaanbod.
Kijk voor de data voor de Open Ateliers in de agenda op de zijbalk aan de rechterkant.

Open Atelier

Ook dit seizoen organiseert Adarte weer de populaire Open Ateliers: laagdrempelige workshops schilderen en beschilderen met het medium acrylverf. Het onderwerp is vrij. Daarbij zijn er diverse mogelijkheden voor schilderen op canvas doek, steigerhout of het beschilderen en/of decoreren van een object: o.a. beelden van betoncement, schalen, klompen, dienbladen. De Open Ateliers zijn zeer geschikt ter kennismaking voor wie nog nooit geschilderd heeft, maar ook voor de meer ervaren schilder die het prettig vindt zijn- of haar creatieve ervaringen te delen met anderen. Inschrijven voor Open Atelier.

Dinsdagavond: 23 januari, 6 en 20 februari, 6 en 20 maart, 3 en 17 april, 1 en 15 mei
Woensdagavond: 31 januari, 14 en 28 februari, 14 en 28 maart, 11 en 25 april, 9 en 23 mei
Tijd: 19.00 uur tot 22.00 uur
Kosten: € 28,50 p/p
Inclusief gebruik verf, penselen en creatieve materialen, koffie, thee en traktatie. Canvas doek, zelf meebrengen of ter plaatse aan te schaffen bij Adarte, prijslijst beschikbaar.

Men kan meerdere Open Ateliers middels aanschaf van de Adarte CreaCard reserveren.


Thema Workshops

Regelmatig organiseert Adarte creatieve workshops met een speciaal thema, materiaal of techniek. Deze worden geboden als compleet arrangement inclusief materialen, hapje, drankje en/of lunch.

Tiffany glas maken
Gastdocente: Francine Huisintveld
TIFFANY: Het maken van Tiffany glas wordt ook wel ‘koperfolie techniek’ genoemd en is vernoemd naar de uitvinder van deze techniek; Louis Comfort Tiffany. Onder begeleiding maakt je een eigen raamhanger of glasobject. (waxinebranders, raamdecoraties enz.) Ervaring is niet nodig. Er is een grote keuze uit ontwerpen, glassoorten en kleuren.
Tijdens een dagdeel Tiffany workshop (ca. 3 uur) leer je o.a. voorgesneden stukken glas koper-folieën, solderen en patineren.Tijdens een volledig dagarrangement worden voorafgaand aan deze technieken eerst het overnemen van het ontwerp op het glas, en het snijden en slijpen van het glas voorbereid. Hierbij kan ook een eigen ontwerp of wens in overleg, mits het ontwerp haalbaar is, worden vervaardigd. Aan het einde van een workshop is je eigengemaakte Tiffany raamhanger “ready to hang”. Inschrijven voor Thema Workshop.

Tiffany – Dagdeel van ca. 3 uur:
Tijd: ochtend: 09.00 uur – 12.00 uur / middag: 13:00 – 16:00 / avond: 18:30 – 21:30
Kosten: € 39,50 p/p
Inclusief materialen, koffie/thee en traktatie. 
zaterdagochtend of middag : 
3 en 17 februari, 3 , 17 en 31 maart, 14 en 28 april, 12 en 26 mei
woensdagavond:  31 januari, 14 en 28 februari, 14 en 28 maart, 11 en 25 april, 9 en 23 mei

Tiffany – Volledig dagworkshop-arrangement:
Tijd: 09.00 uur – 16.00 uur
Kosten: € 79,00
Inclusief materialen, koffie/thee, drankjes en een heerlijke lunch.
zaterdag: 3 en 17 februari, 3 , 17 en 31 maart, 14 en 28 april, 12 en 26 mei

Glas-in-lood Techniek.  Mini-cursus, 4 lesdagen
Gastdocente: Francine Huisintveld
Kosten € 295,00
zaterdag : 3 en 17 februari, 3 , 17 en 31 maart, 14 en 28 april, 12 en 26 mei
woensdagavond:  31 januari, 14 en 28 februari, 14 en 28 maart, 11 en 25 april, 9 en 23 mei
GLAS-IN-LOOD: Bij deze techniek leer je de techniek van het trekken van loodband; een intensievere werkwijze dan de hierboven beschreven Tiffany koperfolie-techniek. Met het loodband is het mogelijk grotere, zwaardere glaswerken te maken, zoals de bekende voorzetramen- en raamdecoraties. Deze techniek wordt tevens toegepast in de meubel- en interieurinrichting- of bij restauraties. Het werk kan tevens worden ingelijst in een lijst naar keuze in onze ambachtelijke lijstenmakerij.

Schilderen, sjabloneren & decoreren op Steigerhout
Docentes: Ada en Monique
Een zeer creatieve en populaire workshop! Steigerhout is geschikt voor binnen en buiten. Maak je eigen persoonlijke schilderij of woondeco-wandbord of als cadeau voor iemand anders! O.a. sjabloneren; teksten, wereldkaart, edelhert enz. Naast beschilderen met acrylverf is het mogelijk een bord te bewerken met materialen als zand, textiel, het verlijmen van objecten, fotolijstjes, haken, knoppen etc.; de mogelijkheden zijn talrijk!   Inschrijven voor Thema Workshop.

Tijd: 19.00 – 22.00 uur
Basisprijs deelname: € 15,00 p.p. Inclusief verfmaterialen, koffie/thee, drankje en borrelgarnituur.
Steigerhouten bord of plank en accessoires naar keuze. Prijslijst beschikbaar.

2-daagse workshop Wanddecoratie Venetiaanse stijl
Docentes: Ada en Monique
Volledig 2-daags workshop arrangement geheel in Italiaanse sfeer! In de 1e fase wordt een schilderijlijst met canvasdoek of paneel bewerkt en beschilderd. In de 2e fase wordt het doek of paneel gedecoreerd met een Venetiaans Masker. Een zeer leerzame en vooral gezellige creatieve workshop waarbij volgens oude Venetiaanse traditie en technieken wordt gewerkt naar een pronkstuk in barok- of renaissancestijl. Ambachtelijk werken met verguldingen, patina’s en verven om daarna lekker los te gaan met stoffen en materialen als tule, zijde, boa-veren, ornamenten pailletten, kristal- en glaskralen maakt deze workshop tot een unieke happening! Inschrijven voor Thema Workshop.

Tijd: 10.00 uur tot ca. 17.00 uur (2 dagen)
Kosten: € 135,00 per persoon
Inclusief lijst, doek/of paneel, Venetiaans ogen- of gezichtsmasker, alle materialen, koffie/thee, drankjes en een heerlijke Italiaanse lunch.