Workshop Agenda

Hier vind u een overzicht van alle workshops bij Adarte.


Thema Workshops

Regelmatig organiseert Adarte creatieve workshops met een speciaal thema, materiaal of techniek. Deze worden geboden als compleet arrangement inclusief materialen, hapje, drankje en/of bij volledig dagarrangement inclusief lunch.

Acryl gieten

Gastdocente: Christel Magendans
Wij noemen het inmiddels ”De Kunst van het Kliederen”.
Je hebt er geen schilder ervaring voor nodig en het garandeert altijd een geweldig resultaat. Naast werken op canvas doeken kun je ook lekker losgaan met je favoriete kleuren op tal van objecten: wijnglazen, windlichten, vazen, schalen, kerstballen etc. met verrassende effecten! Je maakt tijdens de workshop een schilderij en daarna nog een leuk sieraad of klein object naar keuze.

 • Donderdagavond: 19.00 – 22.00 uur

  28 februari  en  28 maart
  Kosten: 35,00 p/p incl. alle materialen, koffie, thee en traktatie

Tiffany glas maken

Gastdocente: Francine Huisintveld
Het maken van Tiffany glas wordt ook wel ‘koperfolie techniek’ genoemd en is vernoemd naar de uitvinder van deze techniek; Louis Comfort Tiffany. Onder begeleiding maakt je een eigen raamhanger of glasobject. (waxinebranders, raamdecoraties enz.) Ervaring is niet nodig. Er is een grote keuze uit ontwerpen, glassoorten en kleuren.

Tijdens een dagdeel Tiffany workshop (ca. 3 uur) leer je o.a. voorgesneden stukken glas koper-folieën, solderen en patineren.Tijdens een volledig dagarrangement worden voorafgaand aan deze technieken eerst het overnemen van het ontwerp op het glas, en het snijden en slijpen van het glas voorbereid. Hierbij kan ook een eigen ontwerp of wens in overleg, mits het ontwerp haalbaar is, worden vervaardigd. Aan het einde van een workshop is je eigengemaakte Tiffany raamhanger “ready to hang”. Het hele jaar door worden deze workshops georganiseerd; zo ook met een seizoens thema, zoals Tiffany X-mas, Valentine en Spring.

Tiffany – Dagdeel van ca. 3 uur

 • woensdagavond: 18.30 – 21.30 uur
  6 februari en 27 maart
 • Zaterdagmiddag: 13.00 – 16.00 uur
  9 februari en 30 maart

 • Kosten: € 39,50 p/p inclusief materialen, koffie/thee en traktatie.


Mini-cursus Glas-in-lood Techniek /  4 dagdelen

 • Woensdagavond:
  6 februari en 27 maart – 18.30 – 21.30 uur
 • Zaterdagmiddag:
  9 februari en 30 maart – 13.00 – 16.00 uur
 • Kosten € 295,00 inclusief alle materialen, koffie/thee en traktatie.

Bij deze techniek leer je de techniek van het trekken van loodband; een intensievere werkwijze dan de hierboven beschreven Tiffany koperfolie-techniek. Met het loodband is het mogelijk grotere, zwaardere glaswerken te maken, zoals de bekende voorzetramen- en raamdecoraties. De glas-in-lood techniek wordt tevens toegepast in de meubel- en interieurinrichting- of bij restauraties. Het werk kan tevens worden ingelijst in een lijst naar keuze in onze ambachtelijke lijstenmakerij.

Tijdens deze minicursus wordt een volledig raamwerkje gemaakt van ca. 35 x 45 cm.


Schilderen, sjabloneren & decoreren op Steigerhout

Docentes: Ada en Monique
Een zeer creatieve en populaire workshop! Steigerhout is geschikt voor binnen en buiten. Maak je eigen persoonlijke schilderij of woondeco-wandbord of als cadeau voor iemand anders! O.a. sjabloneren; teksten, wereldkaart, edelhert enz. Naast beschilderen met acrylverf is het mogelijk een bord te bewerken met materialen als zand, textiel, het verlijmen van objecten, fotolijstjes, haken, knoppen etc.; de mogelijkheden zijn talrijk!

 • Tijd: 19.00 – 22.00 uur
 • Basisprijs deelname: € 15,00 p/p inclusief verfmaterialen, koffie/thee, drankje en borrelgarnituur. Steigerhouten bord of plank en accessoires naar keuze. Prijslijst beschikbaar.