Workshop Agenda

Welkom bij onze workshop agenda. Hier vind u een overzicht van alle workshops bij Adarte. Wilt u zich inschrijven? Gebruik het inschrijfformulier. Inschrijven kan tevens telefonisch: 0318-668180 (volgens openingstijden)


Open Atelier

Ook dit seizoen organiseert Adarte weer de populaire Open Ateliers: laagdrempelige workshops schilderen en beschilderen met het medium acrylverf. Het onderwerp is vrij. Daarbij zijn er diverse mogelijkheden voor schilderen op canvas doek, steigerhout of het beschilderen en/of decoreren van een object: o.a. beelden van betoncement, schalen, klompen, dienbladen. De Open Ateliers zijn zeer geschikt ter kennismaking voor wie nog nooit geschilderd heeft, maar ook voor de meer ervaren schilder die het prettig vindt zijn- of haar creatieve ervaringen te delen met anderen.

 • Dinsdagavond: 23 januari, 6 en 20 februari, 6 en 20 maart, 3 en 17 april, 1 en 15 mei
 • Woensdagavond: 31 januari, 14 en 28 februari, 14 en 28 maart, 11 en 25 april, 9 en 23 mei
 • Tijd: 19.00 uur tot 22.00 uur
 • Kosten: € 28,50 p/p
  Inclusief gebruik verf, penselen en creatieve materialen, koffie, thee en traktatie. Canvas doek, zelf meebrengen of ter plaatse aan te schaffen bij Adarte, prijslijst beschikbaar.

Men kan meerdere Open Ateliers middels aanschaf van de Adarte CreaCard reserveren.


Voorjaars Thema-workshop “Chicken Tonight”

Datum: woensdagavond 28 maart a.s.
Tijd: 19.00 – 22.00 uur
Het Open Atelier van woensdag 28 a.s. staat geheel in het teken van het voorjaar met als thema KIPPEN! Meld je aan voor deze supergezellige en vrolijke workshop. Je kunt kiezen uit:

A. Tiffany Chicken; workshop Tiffany glaskippies maken.
B. Kippen, of hanen schilderen op steigerplank of canvas doek.
C. Keramische beelden beschilderen; o.a. kippenschaal, het duo ‘Kippie en Hennie’.

Zal me dat een gezellig gekakel worden! Wees er dus als de kippen bij, want vol=vol !

 • Kosten: € 35,00 p/pincl. koffie, thee, eitje erbij en ander kippig lekkers.

Aanmelden? Tel. 0318-668180 /e-mail: info@adarte.nl of gebruik het contactformulier op deze website. Geef aan welke techniek (A. B. of C.) je wil gaan doen. Na je inschrijving, sturen we je de factuur en ontvangen we graag je betaling, hiermee is je inschrijving definitief.


Thema Workshops

Regelmatig organiseert Adarte creatieve workshops met een speciaal thema, materiaal of techniek. Deze worden geboden als compleet arrangement inclusief materialen, hapje, drankje en/of lunch.

Tiffany glas maken

Gastdocente: Francine Huisintveld
Het maken van Tiffany glas wordt ook wel ‘koperfolie techniek’ genoemd en is vernoemd naar de uitvinder van deze techniek; Louis Comfort Tiffany. Onder begeleiding maakt je een eigen raamhanger of glasobject. (waxinebranders, raamdecoraties enz.) Ervaring is niet nodig. Er is een grote keuze uit ontwerpen, glassoorten en kleuren.

Tijdens een dagdeel Tiffany workshop (ca. 3 uur) leer je o.a. voorgesneden stukken glas koper-folieën, solderen en patineren.Tijdens een volledig dagarrangement worden voorafgaand aan deze technieken eerst het overnemen van het ontwerp op het glas, en het snijden en slijpen van het glas voorbereid. Hierbij kan ook een eigen ontwerp of wens in overleg, mits het ontwerp haalbaar is, worden vervaardigd. Aan het einde van een workshop is je eigengemaakte Tiffany raamhanger “ready to hang”.

Tiffany – Dagdeel van ca. 3 uur

 • Zaterdagochtend of middag: 3 en 17 februari, 3 , 17 en 31 maart, 14 en 28 april, 12 en 26 mei
  Woensdagavond:
  31 januari, 14 en 28 februari, 14 en 28 maart, 11 en 25 april, 9 en 23 mei
 • Tijd: ochtend: 09.00 uur – 12.00 uur / middag: 13:00 – 16:00 / avond: 18:30 – 21:30
 • Kosten: € 39,50 p/pInclusief materialen, koffie/thee en traktatie.

Tiffany – Volledig dagworkshop-arrangement

 • Zaterdag: 3 en 17 februari, 3 , 17 en 31 maart, 14 en 28 april, 12 en 26 mei
 • Tijd: 09.00 uur – 16.00 uur
 • Kosten: € 79,00
  Inclusief materialen, koffie/thee, drankjes en een heerlijke lunch.

Glas-in-lood Techniek.  Mini-cursus, 4 lesdagen

 • Zaterdag: 3 en 17 februari, 3 , 17 en 31 maart, 14 en 28 april, 12 en 26 mei
 • Tijd: 10:00 – 16:00
 • Kosten € 295,00
  Inclusief materialen, koffie/thee, drankjes en een heerlijke lunch.
 • Woensdagavond: 31 januari, 14 en 28 februari, 14 en 28 maart, 11 en 25 april, 9 en 23 mei
 • Tijd: 18:30 – 21:30
 • Kosten € 295,00
  Inclusief materialen, koffie/thee en traktatie.

Bij deze techniek leer je de techniek van het trekken van loodband; een intensievere werkwijze dan de hierboven beschreven Tiffany koperfolie-techniek. Met het loodband is het mogelijk grotere, zwaardere glaswerken te maken, zoals de bekende voorzetramen- en raamdecoraties. Deze techniek wordt tevens toegepast in de meubel- en interieurinrichting- of bij restauraties. Het werk kan tevens worden ingelijst in een lijst naar keuze in onze ambachtelijke lijstenmakerij.


Schilderen, sjabloneren & decoreren op Steigerhout

Docentes: Ada en Monique
Een zeer creatieve en populaire workshop! Steigerhout is geschikt voor binnen en buiten. Maak je eigen persoonlijke schilderij of woondeco-wandbord of als cadeau voor iemand anders! O.a. sjabloneren; teksten, wereldkaart, edelhert enz. Naast beschilderen met acrylverf is het mogelijk een bord te bewerken met materialen als zand, textiel, het verlijmen van objecten, fotolijstjes, haken, knoppen etc.; de mogelijkheden zijn talrijk!

 • Tijd: 19.00 – 22.00 uur
 • Basisprijs deelname: € 15,00 p.p.Inclusief verfmaterialen, koffie/thee, drankje en borrelgarnituur. Steigerhouten bord of plank en accessoires naar keuze. Prijslijst beschikbaar.

2-daagse workshop Wanddecoratie Venetiaanse stijl

Docentes: Ada en Monique
Volledig 2-daags workshop arrangement geheel in Italiaanse sfeer! In de 1e fase wordt een schilderijlijst met canvasdoek of paneel bewerkt en beschilderd. In de 2e fase wordt het doek of paneel gedecoreerd met een Venetiaans Masker. Een zeer leerzame en vooral gezellige creatieve workshop waarbij volgens oude Venetiaanse traditie en technieken wordt gewerkt naar een pronkstuk in barok- of renaissancestijl. Ambachtelijk werken met verguldingen, patina’s en verven om daarna lekker los te gaan met stoffen en materialen als tule, zijde, boa-veren, ornamenten pailletten, kristal- en glaskralen maakt deze workshop tot een unieke happening!

 • Tijd: 10.00 uur tot ca. 17.00 uur (2 dagen)
 • Kosten: € 135,00 per persoonInclusief lijst, doek/of paneel, Venetiaans ogen- of gezichtsmasker, alle materialen, koffie/thee, drankjes en een heerlijke Italiaanse lunch.