Ambachtelijk, Stijlvol & Creatief

Patrimoniumlaan 10

3904 AD Veenendaal

0318-668180

Volgens openingstijden

info@adarte.nl

Altijd bereikbaar

Workshop Agenda

Start Workshop Atelier!

Vanaf dinsdag 2 november start Adarte met de eerste creatieve Workshops. De workshops zullen plaatsvinden zowel in onze winkel Patrimoniumlaan 10 als in ons nieuwe atelier aan de Patrimoniumlaan 48. (Dagcentrum De Schutsluis)

Kijk voor de diverse workshops, prijzen en locaties op de Workshop Agenda.

Thema Workshops

Regelmatig organiseert Adarte creatieve workshops met een speciaal thema, materiaal of techniek. Deze worden geboden als compleet arrangement inclusief materialen, hapje, drankje en/of bij volledig dagarrangement inclusief lunch.

Schilderen op Steigerhout

Docente(s): Ada en Monique
Locatie: Patrimoniumlaan 10 (Veenendaal)
Datum: Dinsdagmorgen 2 november
Tijd: 09:30 tot 12:00 uur
Kosten: € 39,50 p/p

Een leuke, creatieve workshop schilderen op steigerhouten bord of tapasplank (o.a. Haan, kokkie of uil). De Workshop biedt plaats aan 6-8 personen. Onder begeleiding maak je met acrylverf een compleet schilderij.

Schilderen op Canvasdoek

Docente(s): Ada en Monique
Locatie: Patrimoniumlaan 10 (Veenendaal)
Datum: Dinsdagmorgen 9 november
Tijd: 09:30 tot 12:00 uur
Kosten: € 39,50 p/p

Een gezellige workshop schilderen op canvasdoek: boslandschap/bomen schilderen. De Workshop biedt plaats aan 6-8 personen. Onder begeleiding ga je aan de slag met acrylverf, penselen en paletmes.

Workshop VinoArte

Docente(s): Ada en Monique
Locatie: Patrimoniumlaan 10 (Veenendaal)
Datum: Zaterdagmiddag 20 november
Tijd: 14:00 tot 17:00
Kosten: € 49,50 p/p

Een vrolijke workshop schilderen met wijn als verf en… met wijnproeverij! Een leerzame en vooral gezellige workshop i.s.m. wijnhuis FriulVin welke garant staat voor de beste kwaliteitswijnen uit Friuli-Italië. De workshop beidt plaats aan ca. 8 tot 12 personen.

Tiffany glas maken

Docente(s): Ada en Monique
Gastdocente: Francine Huisintveld
Locatie: Patrimoniumlaan 10 (Veenendaal)

Het maken van Tiffany glas wordt ook wel ‘koperfolie techniek’ genoemd en is vernoemd naar de uitvinder van deze techniek; Louis Comfort Tiffany. Onder begeleiding maakt je een eigen raamhanger of glasobject (waxinebranders, raamdecoraties enz.) Ervaring is niet nodig. Er is een grote keuze uit ontwerpen, glassoorten en kleuren.

Tijdens een dagdeel Tiffany workshop (ca. 3 uur) leer je o.a. voorgesneden stukken glas koper-folieën, solderen en patineren.Tijdens een volledig dagarrangement worden voorafgaand aan deze technieken eerst het overnemen van het ontwerp op het glas, en het snijden en slijpen van het glas voorbereid. Hierbij kan ook een eigen ontwerp of wens in overleg, mits het ontwerp haalbaar is, worden vervaardigd. Aan het einde van een workshop is je eigengemaakte Tiffany raamhanger “ready to hang”. Het hele jaar door worden deze workshops georganiseerd; zo ook met een seizoens thema, zoals Tiffany X-mas, Valentine en Spring.

Mini-cursus Glas-in-lood Techniek / 4 dagdelen

Docente(s): Ada en Monique
Gastdocente: Francine Huisintveld
Locatie: Patrimoniumlaan 10 (Veenendaal)

Bij deze techniek leer je de techniek van het trekken van loodband; een intensievere werkwijze dan de hierboven beschreven Tiffany koperfolie-techniek. Met het loodband is het mogelijk grotere, zwaardere glaswerken te maken, zoals de bekende voorzetramen- en raamdecoraties. De glas-in-lood techniek wordt tevens toegepast in de meubel- en interieurinrichting- of bij restauraties. Het werk kan tevens worden ingelijst in een lijst naar keuze in onze ambachtelijke lijstenmakerij.

Tijdens deze minicursus wordt een volledig raamwerkje gemaakt van ca. 35 x 45 cm.