Ambachtelijk, Stijlvol & Creatief

Patrimoniumlaan 10

3904 AD Veenendaal

0318-668180

Volgens openingstijden

info@adarte.nl

Altijd bereikbaar

Workshop Agenda

Programma najaar 2020

Aan het nieuwe programma wordt nog gewerkt. Voor de hieronder genoemde workshops zijn nog geen data en prijzen bekend. Deze worden zodra bekend toegevoegd aan de agenda.

Thema Workshops

Regelmatig organiseert Adarte creatieve workshops met een speciaal thema, materiaal of techniek. Deze worden geboden als compleet arrangement inclusief materialen, hapje, drankje en/of bij volledig dagarrangement inclusief lunch.

Acryl gieten

Docente(s): Ada en Monique

Wij noemen het inmiddels ”De Kunst van het Kliederen”. Je hebt er geen schilder ervaring voor nodig en het garandeert altijd een geweldig resultaat. Naast werken op canvas doeken kun je ook lekker losgaan met je favoriete kleuren op tal van objecten: wijnglazen, windlichten, vazen, schalen, kerstballen etc. met verrassende effecten! Je maakt tijdens de workshop een schilderij en daarna nog een leuk sieraad of klein object naar keuze.

Tiffany glas maken

Docente(s): Ada en Monique
Gastdocente: Francine Huisintveld

Het maken van Tiffany glas wordt ook wel ‘koperfolie techniek’ genoemd en is vernoemd naar de uitvinder van deze techniek; Louis Comfort Tiffany. Onder begeleiding maakt je een eigen raamhanger of glasobject (waxinebranders, raamdecoraties enz.) Ervaring is niet nodig. Er is een grote keuze uit ontwerpen, glassoorten en kleuren.

Tijdens een dagdeel Tiffany workshop (ca. 3 uur) leer je o.a. voorgesneden stukken glas koper-folieën, solderen en patineren.Tijdens een volledig dagarrangement worden voorafgaand aan deze technieken eerst het overnemen van het ontwerp op het glas, en het snijden en slijpen van het glas voorbereid. Hierbij kan ook een eigen ontwerp of wens in overleg, mits het ontwerp haalbaar is, worden vervaardigd. Aan het einde van een workshop is je eigengemaakte Tiffany raamhanger “ready to hang”. Het hele jaar door worden deze workshops georganiseerd; zo ook met een seizoens thema, zoals Tiffany X-mas, Valentine en Spring.

Mini-cursus Glas-in-lood Techniek / 4 dagdelen

Docente(s): Ada en Monique
Gastdocente: Francine Huisintveld

Bij deze techniek leer je de techniek van het trekken van loodband; een intensievere werkwijze dan de hierboven beschreven Tiffany koperfolie-techniek. Met het loodband is het mogelijk grotere, zwaardere glaswerken te maken, zoals de bekende voorzetramen- en raamdecoraties. De glas-in-lood techniek wordt tevens toegepast in de meubel- en interieurinrichting- of bij restauraties. Het werk kan tevens worden ingelijst in een lijst naar keuze in onze ambachtelijke lijstenmakerij.

Tijdens deze minicursus wordt een volledig raamwerkje gemaakt van ca. 35 x 45 cm.