Adarte

Bijzondere Cultuurreizen naar Friuli Italië!

Beleef het pure Italië en het echte La Dolce Vita

De wereld verandert, de behoefte om los te komen van de dagelijkse hectiek neemt toe. Daarmee is in snel tempo de vraag naar bijzondere belevingsreizen gegroeid. Ontspannen door lekker bezig te zijn, jezelf ontwikkelen, ervaringen opdoen, nieuwe gebieden ontdekken en bijzondere ontmoetingen beleven. Daarbij neemt de behoefte toe vaker af te wijken van de voorspelbare paden.

We hiken, biken, zeilen en klimmen wat af. Workshops schilderen, beeldhouwen, koken, taallessen, yoga en meditatie; we zoeken verbreding, persoonlijke ontwikkeling en een regelmatige ontsnapping aan het lawaai en de hectiek van het  alledaagse leven. Een boeiende cultuur en een ongerepte natuur zijn de heerlijke en gezonde basis ingrediënten voor de ultieme ‘detox’ vakantie.

Middels een uitgekiend cultureel programma laten wij je kennismaken met het échte La Dolce Vita in een nog puur en authentiek stukje Italië aan de voet van de machtige Dolomieten, met een schitterende ongerepte natuur, pittoreske dorpjes en prachtige steden als Triëst en Venetië. Afwisselend wandelen in de adembenemende natuur, rust, genieten van de uitstekende Italiaanse keuken, uitstapjes naar dorpen en steden, wijnboerderijen, kunstateliers, galeries en musea en het volgen van teken- en schilderlessen en creatieve en culinaire workshops maken deze reis tot een unieke en inspirerende belevenis! Dit alles in een gemoedelijke ‘down-to-earth’ sfeer.

De reizen worden geboden incl. retour-vliegticket Venetië, groepsvervoer, verblijf, ontbijt en diner, workshops en entreeprijzen. (De georganiseerde reizen vinden doorgang bij deelname vanaf 8 personen)

Even voorstellen

Ada Vlastuin van Adarte heeft een tomeloze passie voor de cultuur en geschiedenis van Italië en Venetië en is jarenlang actief geweest als lijstenmaker en docente schilderstechnieken. Mijn uitdaging is het motiveren van mensen om het beste in zichzelf naar boven te halen”.

De inspirerende omgeving van Friuli in combinatie met een comfortabel verblijf in onze accommodaties biedt de juiste sfeer om fris en ontspannen het vizier te openen voor de schoonheid van dit bijzondere gebied. De gedeelde liefde voor Italië, de passie voor kunst, cultuur en ongerepte natuur heeft geresulteerd in talloze mogelijkheden gezamenlijk creatieve en culturele groepsreizen te organiseren. “Wij nemen onze gasten graag mee op ontdekkingstocht om hen de schitterende omgeving, de machtige natuur en bijzonderheden van onze geliefde streek te laten zien en ervaren”.

Ada Vlastuin van Adarte samen met Marja Dekkers van FriulVin.
Gastenverblijf La Cucagna in Poffabro.

La Cucagna

Gastenverblijf La Cucagna is gelegen in het prachtige pittoreske dorpje Poffabro, één van de ‘I Borghi più Belli d’Italia’; oftewel één van de mooiste dorpjes van Italië. De sfeervolle en comfortabele appartementen van La Cucagna zijn gevestigd in een historisch huis, gelegen aan het gezellige dorpsplein, met een schitterend uitzicht over het dal van het riviertje de Colvera. Aan de achterzijde van het huis rijzen de reusachtige Dolomieten op, wat de ligging van La Cucagna zo uniek maakt.

Wakker worden en heerlijk uitgebreid ontbijten met dit uitzicht? Een betere start van de dag kan bijna niet! Midden in de ongerepte natuur, aan de voet van de Dolomieten ligt onze B&B en groeps-accomodatie Casa Tramonto Friulano. Het bijzondere huis is gelegen in het kleine buurtschap Borgo Polaz; tussen de gemeente Frisanco en de grotere ‘Messenstad’ Maniago.

Deze unieke plek vormt de uitvalsbasis voor boeiende ontdekkingstochten door onze prachtige regio Friuli Venezia Giulia. Na een dag vol indrukken is het hier weer heerlijk thuiskomen; met een goed glas Friulaanse wijn genietend van een prachtige ‘tramonto’ (zonsondergang)

De inspirerende omgeving van Friuli in combinatie met een comfortabel verblijf bij Casa Tramonto Friulano biedt de juiste sfeer om fris en ontspannen het vizier te openen voor de schoonheid van dit bijzondere gebied. De gedeelde liefde voor Italië, de passie voor kunst, cultuur en ongerepte natuur heeft geresulteerd in talloze mogelijkheden gezamenlijk creatieve en culturele groepsreizen te organiseren.